محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی خبر داد: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ درب کشتارگاه ۲۴ هزار و ۲۴۰ تومان و خرده فروشی ۲۵ هزار تا ۲۶ هزار تومان است.
وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ ۳۰ هزار تومان در خرده فروشیها افزود: برخی مغازهها مرغهای قطعه بندی را که استاندارد خاصی ندارند، با قیمتهای بسیار بالا عرضه میکنند که به هیچ عنوان مورد تایید ما نیست.
کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: مرغداران کماکان نگران تامین نهادههای دامی هستتد که با استمرار روند فعلی احتمال میدهیم که قیمت مرغ در بازار افزایش یابد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران رغبتی به جوجه ریزی ندارند، بیان کرد: بنابر آمار از ابتدای آبان تاکنون ۹۵ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که پیش بینی میشود تا پایان ماه به ۱۰۵ میلیون قطعه برسد.
وی ادامه داد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل به علت کمبود و گرانی نهاده دامی۷ درصد کاهش یافته است.
به گفته این مقام مسئول، با وجود آنکه دولت تاکنون به تعهدات خود مبنی بر تامین کامل نهادههای دامی عمل نکرده است، از این رو امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: ستاد تنظیم بازار و تعزیرات قبل از اینکه به دنبال اجرای قیمت مرغ با نرخ مصوب باشند، این موضوع را باید پیگیری کنند که چرا نهاده با نرخ مصوب بدست مرغدار نمیرسد.
کمالی سروستانی درباره اینکه چند درصد نهادههای دامی با نرخ مصوب تامین میشود، بیان کرد: در حال حاضر اطلاعات شفافی مبنی بر اینکه چند درصد نهاده با نرخ مصوب تامین میشود، وجود ندارد، این درحالی است که مسئولان امر اذعان میکنند که سامانه بازارگاه شفافیت ایجاد کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت ریزمغذی و نهاده دامی در بازار گفت: در حال حاضر قیمت متیونین ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان است و نرخ سویا کماکان در بازار بالاست به طوریکه هر کیلو کنجاله در بازار سیاه با نرخ ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان است.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران همچنین ادامه داد: اگر ۸۸ درصد ذرت و ۵۰ درصد کنجاله سویا با نرخ مصوب تامین شود، نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۱ هزار و ۳۰۰ تا ۲۱ هزار و ۴۰۰ تومان است.
کمالی سروستانی با بیان اینکه آماری از زیان مرغداران طی ماههای اخیر در دسترس نیست، گفت: اگر تامیننهادهها هر چه زودتر به روال عادی بازگردد، مرغداران اقدام به جوجه ریزی میکنند، در غیر این صورت صنعت با چالش جدی مواجه میشود.
او در پایان تصریح کرد: بنابر آمار مرغداران در سه ماهه نخست سال به ازای فروش هر کیلو مرغ ۳ تا ۴ هزار تومان و پس از آن حدود یک هزار تومان متحمل زیان شده اند که امیدواریم اینمعضل مرتفع شود.
باشگاه خبرنگاران جوان
۹۹/۰۸/۲۵